فهرست مطالب

برنامه ریزی منطقه ای - پیاپی 8 (زمستان 1391)

فصلنامه برنامه ریزی منطقه ای
پیاپی 8 (زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/12/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جواد بذرافشان، فرامرز بریمانی، محمد حاجی زاده صفحات 1-11
    کشور ایران از مزیت های نسبی فراوانی به ویژه در صنایع مربوط به نفت و گاز، کانی های فلزی و غیرفلزی برخوردار است. دو مورد از این صنایع بزرگ شامل پالایشگاه گازی پارسیان و کارخانه ی سیمان لامرد است، که اولی در شهرستان مهر و دومی در شهرستان لامرد از توابع استان فارس قرار دارد. پژوهش حاضر بر این فرض کلی استوار است که: احداث واحدهای صنعتی در منطقه ی لامرد قدیم، زمینه های پیشرفت و توسعه ی آن را فراهم نموده است. روش تحقیق از نوع توصیفی- تحلیلی بوده و برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است؛ که پس از تایید روایی و پایایی، داده های جمع آوری شده توسط spss پردازش گردید. در بخش تجزیه و تحلیل نیز از روش تحلیل عاملی برای شناسایی عوامل اصلی، از روش همبستگی پیرسون و اسپیرمن برای سنجش چگونگی و میزان شدت همبستگی میان متغیرها، از روش رگرسیون برای ارایه ی مدل ریاضی استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که احداث واحدهای بزرگ صنعتی موجب افزایش اشتغال، افزایش رفاه، افزایش مهاجرت به منطقه، بهبود و توسعه ی زیرساخت های فیزیکی (جاده ها و خطوط ارتباطی از یک سو و فعالیت های ساخت و ساز مسکن از سوی دیگر) و به طور کلی باعث تسریع در فرآیند زمینه سازی رشد و توسعه ی منطقه ای گردیده است.
    کلیدواژگان: واحد های صنعتی، توسعه منطقه ای، تحلیل عاملی، لامرد و مهر
  • محمود فال سلیمان، حجت الله صادقی، معصومه موحدی پور صفحات 13-27
    دستیابی به توسعه پایدار در تمام جوامع انسانی بدون مشارکت زنان امکان پذیر نیست. در کشورهای جهان سوم، راهبردهایی برای مشارکت عملی زنان در توسعه اتخاذ شده است. یکی از راهبردهادر امر توسعه، راهبرد توانمند سازی زنان می باشد. در کشور ایران نیز گام هایی در این زمینه برداشته شده است. پروژه ی ترسیب کربن، در حسین آباد غیناب شهرستان سربیشه از جمله برنامه-های توسعه است که با اتخاذ استراتژی مشارکت مردم محلی و بکارگیری توام زن و مرد، سعی در توانمندسازی زنان داشته است. هدف مقاله حاضر بررسی نقش این پروژه بر توانمندسازی زنان روستایی می باشد. روش تحقیق از نوع مطالعات بنیادی- کاربردی و از نظر شیوه جمع آوری داده ها جزء تحقیقات توصیفی- تحلیلی و میدانی می باشد، که ضمن جمع آوری اطلاعات توصیفی، نتایج حاصل نیز از طریق آزمون هایt تک نمونه ای، توکی و تحلیل واریانس مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج نشان داد که پروژه در افزایش توانمندی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی موفق بوده است. به گونه ای که نتایج حاصل از آزمون t تک نمونه ای با اطمینان 95 درصد و در سطح خطای 05/0 و مقدار p برابر با 0001/0، موثر بودن پروژه ترسیب کربن در افزایش توانمندسازی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی زنان روستایی را تایید کرده است. بر این اساس سطح آگاهی زنان، درآمد، افزایش و تنوع فعالیت های شغلی، استقلال مالی، مشارکت بیشتر در تصمیم گیری ها و تغییر نگرش زنان، با فعالیت پروژه، مطلوبتر و سیر صعودی داشته است.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، زنان روستایی، پروژه ترسیب کربن، برنامه ریزی روستایی، حسین آباد غیناب
  • فریاد پرهیز، جمال الدین صمصام شریعت، مسعود کریمیان، کرامت الله زیاری، داوود جمیینی صفحات 29-42
    مسکن عنصر اصلی جامعه پذیری افراد نسبت به جهان و مملو از ارزش های سمبلیک به عنوان نشانه منزلت و ترجمان زندگی و مهم ترین کاربری کمی و کیفی شهری محسوب می گردد و کمیت و کیفیت آن گویای وضعیت اجتماعی- اقتصادی شهر و بسیاری از واقعیت های جامعه است. مسکن یکی از شاخص های تعیین کیفیت زندگی و رفاه اجتماعی است و به عنوان جزء لاینفک توسعه اقتصاد ملی مطرح می باشد. هدف این مقاله ارائه تصویری از وضعیت مسکن و تعیین نیازهای سکونتی استان لرستان و رتبه بندی شهرستان های استان از نظر وضعیت کمی و کیفی مسکن جهت اولویت بندی برای برنامه ریزی مسکن در سطح این استان می باشد. نوع تحقیق بنیادی-کاربردی و روش بررسی آن توصیفی- تحلیلی با بهره گیری از مدل های کمی است. متغیرهای مورد بررسی در این مقاله، مشتمل بر برآورد سری زمانی موجود مسکن، برآورد و مقایسه تطبیقی نرخ تخریب، رتبه بندی شهرستان ها بر اساس شاخص های ترکیبی مسکن، محاسبه شاخص شکاف درون منطقه ای و تعیین نقاط بحرانی استان از نظر شاخص های مسکن است. یافته های تحقیق نشان می دهدکه میزان نرخ تخریب مسکن در استان لرستان 7/2 درصد، درمناطق شهری 4/2 درصد و در مناطق روستایی 2/3 درصد است. همچنین در بین شهرهای مورد مطالعه دلفان، کوهدشت، سلسله و پل دختر دارای بدترین وضعیت.
    کلیدواژگان: مسکن، شاخص ترکیبی، شکاف درون منطقه ای مسکن، نقاط بحرانی مسکن، استان لرستان
  • محسن شاطریان، امیر اشنویی، محمود گنجی پور صفحات 43-52
    در عصر حاضر توسعه به عنوان یکی از بنیان های باثبات، در برنامه ریزی همه کشورها قرار دارد و مانند فراگردی جامع با ابعاد اقتصادی- اجتماعی، مستلزم تغییرات اساسی در ساخت اجتماعی و به عنوان راهبرد و مدلی متعالی مطرح می شود، در این تحقیق به سرمایه انسانی به عنوان یکی از پیش شرط های اساسی توسعه پرداخته شده است. سرمایه انسانی دارای ابعادی است که در این تحقیق سعی شده هر یک از آن ها بررسی شود. این ابعاد عبارتند از رسانه های ارتباط جمعی، آموزش و تخصص، انگیزه پیشرفت، کارآفرینی، مشارکت اجتماعی و سرمایه اجتماعی که رابطه آن ها با توسعه شهری سنجیده شده است. جامعه آماری این تحقیق را شهروندان کاشانی سنین 20 تا 50 سال تشکیل می دهند که با استفاده از فرمول کوکران، تعداد 336 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. روش تحقیق اسنادی و پیمایشی با استفاده از ابزار پرسشنامه می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از روش های آمار توصیفی و آزمون همبستگی پیرسون، خی دو و مدل تحلیل مسیر استفاده شده است. بررسی ها نشان می دهد که بین همه متغیرها به غیر از رسانه های جمعی، ارتباط معناداری با توسعه شهری دارند. همچنین نتایج مدل تحلیل مسیر نشان می دهد متغیر آموزش با 83 درصد، کارآفرینی با 78 درصد و سرمایه اجتماعی با 74 درصد، بیشترین تاثیر را بر توسعه داشته اند.
    کلیدواژگان: توسعه شهری، سرمایه انسانی، مشارکت اجتماعی، سرمایه اجتماعی، کاشان
  • جعفر هزار جریبی، حامد یاری صفحات 53-66
    تحقیق حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر ناکارآمدی تعاونی های مصرف در شهر کرمانشاه انجام گرفت. این دسته از تعاونی ها که با هدف تامین کالاهای مورد نیاز اعضا تشکیل می شوند در سال های اخیر نتوانسته نقش خود را به خوبی ایفا نموده و در بسیاری از مواقع با از دست دادن جایگاه خود، ناکارامد نشان داده اند. برای بررسی این مسئله دو دسته شامل عوامل درون سازمانی و عوامل برون سازمانی به عنوان عوامل موثر بر عملکرد تعاونی ها شناسایی شد. جامعه آماری مورد مطالعه اعضای تعاونی های مصرف شهر کرمانشاه در سه گرایش کارمندی، کارگری و فرهنگیان است و 240 نفر به عنوان حجم نمونه با استفاده از روش نمونه گیری طبقه-ای تصادفی متناسب انتخاب گردید. ابزار گردآوری داده ها نیز پرسشنامه بود که روایی آن توسط اساتید و کارشناسان وزارت تعاون و پایایی بوسیله آلفای کرونباخ به تایید رسید. نتایج آزمون همبستگی نشان داد هر دو دسته عوامل دارای همبستگی منفی با ناکارآمدی تعاونی ها بوده ولی عوامل درون سازمانی با مقدار 65/0- تاثیرگذاری بیشتری بر ناکارآمدی تعاونی های مصرف کرمانشاه دارند. هم چنین برای بررسی و مقایسه متغیرهای مستقل با یکدیگر از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه و آماره F استفاده شد که عدم برابری این متغیرها به وسیله آزمون آنالیز واریانس مورد تایید قرار گرفت. بر اساس یافته های دیاگرام تحلیل مسیر بجز متغیر قانون تعاون سایر متغیرهای مستقل دارای اثر مستقیم بر ناکارامدی تعاونی های مصرف هستند و متغیر مدیریت با مقدار 338/0 بیشترین اثر مستقیم بر ناکارامدی را داشته و نیز موثرترین متغیر بر سایر متغیرهای تحقیق می باشد.
    کلیدواژگان: عوامل درون سازمانی، عوامل برون سازمانی، ناکارآمدی، تعاونی مصرف، کرمانشاه
  • حسین فراهانی، سمیه عبدلی، مهدی چراعی صفحات 67-78
    مفهوم سرمایه اجتماعی، یک مفهوم فرا رشته ای است که طی پانزده سال اخیر مورد توجه بسیاری از شاخه های علوم انسانی قرار گرفته است. این مفهوم در تحلیل های اجتماعی و اقتصادی پیرامون توسعه جوامع روستایی نیز مطرح، بر منابع موجود در روستا تاکید دارد. این منابع شامل: روابط انسانی، شبکه ها و نهادها در ساختارهای اجتماعی است؛ لذا به منظور رسیدن به توسعه روستایی، دسترسی به سرمایه اجتماعی از ضروریات می باشد. در تحقیق حاضر سه شاخص مد نظر پانتام (اعتماد، مشارکت و شبکه-ها) در رابطه با سرمایه اجتماعی در توسعه روستایی مورد بررسی قرار گرفته است. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی مبتنی بر پرسشنامه می باشد. جامعه آماری تحقیق، تمامی خانوارهای روستاهای دهستان مشهد میقان واقع در شهرستان اراک می باشد. داده های تحقیق با استفاده از روش نمونه گیری طبقه بندی شده از 270 خانوار نمونه در 25 روستای دهستان مشهد میقان بدست آمده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری ضریب همبستگی، تحلیل مسیر و مدل موریس و کای دو استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که: بین افزایش سرمایه اجتماعی و افزایش کیفیت زندگی در منطقه ی مورد مطالعه در سطح 906/0 درصد رابطه ی کاملا معناداری وجود دارد و از میان مولفه های سرمایه اجتماعی، انسجام اجتماعی با اثرات کلی 455/0 بیشترین تاثیر را بر روی سطح کیفیت زندگی خانوارهای روستایی داشته است.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، کیفیت زندگی، توسعه روستایی، انسجام، مشارکت، اعتماد اجتماعی، میقان
  • زهرا پیشگاهی فرد، بهادر غلامی، فاطمه سادات میراحمدی، عبدالکریم ویسی، سعید خلیلی صفحات 79-91
    توسعه و ارتقای واحدهای سیاسی تا اندازه ی زیادی به نحوه سازماندهی سیاسی فضا و آرایش بهینه سرزمین بستگی دارد. یکی از مهم ترین مولفه های موثر در سازماندهی بهینه فضا شکل گزینی مناسب برای واحدهای سیاسی است، چرا که شکل هندسی نقش بسیار مهمی در اداره و توسعه، شکل گیری هویت جمعی، مشارکت مردم در امور و تعلق و وابستگی به یک واحد سیاسی دارد. هدف این پژوهش که با روش توصیفی- تحلیلی انجام شده است، بررسی شکل هندسی استان ایلام و چگونگی تاثیرگذاری آن بر توسعه این استان می باشد. داده های پژوهش با استفاده از روش کتابخانه ای و پیمایشی گرددآوری شده است. جامعه آماری مردم و مسئولین ساکن استان ایلام و حجم نمونه321 نفر می باشد. در تجزیه و تحلیل اطلاعات از هر دو روش کیفی و کمی (نرم افزار Spss وGIS) استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که استان ایلام دارای شکلی طویل و کشیده و دارای یک زائده در شمال شرقی است که آن را در زمره شکل های دنباله دار قرار داده است. به عبارت دیگر این استان از معایب دو شکل طویل و دنباله دار برخوردار می-باشد. این شکل منحصر به فرد وحدت ساختاری و کارکردی، توسعه متناسب با ظرفیت های استان، شکل گیری هویت جمعی در میان مردم استان و حس تعلق مردم به استان و در نتیجه مشارکت مردمی جهت توسعه در استان، را با چالش مواجه کرده است.
    کلیدواژگان: شکل هندسی، توسعه، سازماندهی سیاسی فضا، شکل طویل، استان ایلام
  • شهریار خالدی، سعید صالحیان بادی، محسن صیدالی صفحات 93-103
    بیابان ها با کیفیت قابل ملاحظه ای در سطح مهمی از طبیعت گردی با پیشرفت فراوان قرار دارند و می توانند پاسخگوی بخش زیادی از نیازهای روحی و تفریحی گردشگران باشند. بیابان ها و نواحی کویری به عنوان بخش وسیعی از کشور ایران دارای قابلیت مهمی در زمینه توسعه اکوتوریسم بیابانی است. در این راستا اقامتگاه گردشگری متین آباد بادرود (استان اصفهان) به عنوان نخستین کمپ طبیعی بیابانی در ایران بر اساس گردشگری پایدار و بر مبنای اصول اکوتوریسم پایدار شکل گرفته است. در این پژوهش که با روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و به شیوه کتابخانه ای و میدانی و انجام شده است، علاوه برشناخت و معرفی این کانون اکوتوریستی، با الگو قراردادن مدل مشارکت جوامع محلی، با پرسشگری از روستاییان ساکن در روستای متین آباد به عنوان جامعه میزبان، نگرش آنان را نسبت به توسعه گردشگری و اثرات گوناگون آن بر توسعه این روستا مورد سنجش و بررسی قرار داده است. جامعه آماری شامل 547 نفر از ساکنین روستا می باشد که در آن 50 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شده اند. نتایج پژوهش حاکی از این است که بیشتر ساکنان نسبت به توسعه گردشگری بیابانی نگرش مثبت داشته اند؛ همچنین،توسعه گردشگری بیابانی می تواند زمینه ساز توسعه روستایی در این ناحیه گردد.
    کلیدواژگان: بیابان، طبیعت گردی، اقامتگاه گردشگری، روستای متین آباد، بادرود
|
  • Pages 1-11
    Iran benefits from the relative abundance especially in industries related to oil and gas، metal and non metallic minerals enjoys. Two of the big industries، including Parsian gas refinery and a cement factory Lamerd the first one in October and the second city in Lamerd ancient city of Fars province is located. Astvarast overall study is therefore that: «Construction of industrial units in the area of Lamerd old، the field of development much of it has provided.» Research in this study descriptive analysis and to gather data questionnaire was used to confirm the validity and reliability of data collected were processed by Spss. In the analysis of factor analysis to identify the main factors، Pearson and Spearman correlation method to measure how and how strongly the association between variables، regression methods for the mathematical model presented used. The results show that large industrial units، construction increased employment، increased prosperity، increased migration to the region، improve and develop the physical infrastructure (roads and lines of communication one hand and making up and Housing on the other hand) and the accelerate the overall process of regional development.
    Keywords: Industrial Units, Regional Development, Factor Analysis, Lamerd, Mohr
  • Pages 13-27
    Achieve to sustainable development impossible without the participation of women. in third world countries، women participation in the development of strategies for adoption. One strategies development is strategy to empower women''s. The country iran has also taken steps in this field. Carbon sequestration project، in Hossein Abad of Ghynab، sarbishe county including programs development with community participation strategy and combination of men and women have been trying to empower women. The goal of now paper is study the role of the project to empower rural women. Method research of type Studies Foundation-Application and from type data collection، a research is descriptive - analytical and field. The description of the data collected، the results were test for the single-sample t-test، toki and Analysis Of Variance. The results showed that project increased empowerment in the economic، social and cultural rights has been successful. So one sample t-test results with trust of95 % and error level 0. 05، and p values equal to 0/0001، to be effective carbon sequestration project has approved in increasing، cultural empowerment، social and economic rural women. So this knowledge of leve women، income، increase and diversify the business activities، financial independence، greater participation of women in decision-making and their change attitudes، with، projecs activities، that has better and upward.
    Keywords: Empowerment, Rural Women, Carbon Sequestration of Project, Regional Planning, Hossein Abad of Ghynab
  • Pages 29-42
    Housing is the main factor of sociability in a world full of symbolic values as a sign of status، quality and quantity of which indicates socio-economic condition of the city and many other realities of society. Housing index determines the quality level and welfare of the society and is regarded as the integral part of national economy development. The main concern of this article would be to present a picture of the housing condition and requirements of Lorestan province، and also to give an outlook of the past developments in the field in order for giving accurate priority to different towns of the province. This article enjoys essential-practical methodology. Variables studied here are the estimation of housing time series، estimation and comparison of destruction rate، investigating the issued licenses، and comparison of qualitative and quantitative indexes of housing like the types of structure، prevailing building materials، age of the building، facilities and equipments، index of room per building، index of person per room، and average number of persons per building. The article ends with ranking of towns based on compound indexes، calculating the indexes of inner-area schism، and determining critical points. The results show that housing destruction rate is 2. 7، in urban area is 2. 4 and in rural area is 3. 2. all towns are equal. Indexes maximum is 8. 09. also among surveyed towns: delfan،kooh dasht، selseleh and pole dokhtar are in worse housing situation and khoram abab and boroojerd have better condition.
    Keywords: Housing qualitative, Quantitative Indexes, Estimation of Destruction Rate, Ranking of Towns Based on Compound Indexes, Inner, Area Schism, Critical Points, Lorestan Province Housing
  • Pages 43-52
    In this era، development is one of the stable base in all countries plan and like universal proce with the social and economical aspects needs some principle changes in social structure and is stated as a terrific model. Human capital got some aspects in which in this research it’s tried to analyze each of them. They are: broad- cast medias، people’s religion، training، progression motivation، job creation، social capital and cooperation that their relations have been analyzed with economical social development. The statistical society of this research consists if Kashan citizens in the age group of 20-50 that with the use of cochran formula، 336 people have been chosen as the volume sample. Survey and documental research is with the use of questionnaire. To analyze the datas، we use the descriptive statistic method، Pearson test، Chi-squared test and direct analyzing method. Datas have shown that there’s a relationship among all variables (except the broad cast medias) and economical social development. Direct analyzing model results also have shown that training variable with 83%، job creation with 78% and social investment with 74% have had the most effect on Urban development of Kashan city.
    Keywords: Urban Development, Human Capital, Social Participation, Social Investment, Kashan
  • Pages 53-66
    The present research was performed with object the searching effective factor on consumption cooperative in efficient at the Kermanshah city. This cooperatives are formed with the aim providing needs goods for members، in recent year they could not play their role and in many cases have shown inefficient with the loss of their status. To examine this issue identified two groups including inter-organizational factors and outer-organizational factors as factors affecting the performance of cooperatives. The population studied are Members of cooperatives in Kermanshah city in three drift employment، proletarian and educators. selected 240 persons as volume of sample using random stratified Sampling. Tools for gathering information were the questionnaire that admissible by the university masters and the administration experts cooperative and that’s permanency determined by Cronbach''s alpha. The results correlation index showed while hypothesizes to confirm that each two factors have correlation with inefficient cooperatives but inter-organization factor with -0/065 have the more correlation with inefficient consumption cooperatives Kermanshah city. Also using of variance analyze and F statistic for researching and comparison independent variables that supported not equality this variables with variance analyze test. According to the analysis diagram Other independent variables Have a direct effect on inefficiency Except Variable Law on Cooperatives and Variable Management has with 0/338The most direct effect on inefficiency and it is also The most Effective variable on other variables.
    Keywords: Inter, Organizational Factors, Outer, Organizational Factors, Inefficiently, Consumption Cooperative, Kermanshah
  • Pages 67-78
    The concept of social capital، a concept that has come over fifteen years a string of recent attention has so many branches of the humanities. The concept of social and economic development of rural communities also raised about the existing resources in rural areas is emphasized. These sources include: human relations، networks and institutions in the social structure is; Therefore، in order to achieve rural development، access to social capital is crucial. The study considered three indicators Pantam (trust، partnerships and networks) in relation to social capital in rural development has been studied. Research methods - descriptive analysis is based on a questionnaire. Research data using sampling stratified sample of 270 households in 25 rural County Mighan Mashhad is obtained. Statistical methods for data analysis and correlation، multiple regression، path analysis and model chi Mauritius and has been used. The results show that، Between social capital and increased quality of life In the region of 0/906 of the highly significant relationship exists And the components of social capital، social cohesion and the overall effect of 0/455 Greatest impact on the quality of life of rural households have.
    Keywords: Social Capital, Quality of Life, Rural Development, Mashhad Maighan County
  • Pages 79-91
    Expansion and development of political units is، to a large extent، dependant on political organization of space and optimal arrangement of land. One important factor in optimal organization of space is proper form of political division units. Geographical form plays a decisive role in administration and development as well as in creation of mass identity، Public participation in the affairs and feeling of belonging to a political division unit. In this paper we have discussed the effect of the geometrical shape of Ilam province of Iran on its development; the research method used being the descriptive- analytic method. Data were gathered using field method and library method. Our statistical population consisted of all inhabitants of Ilam province including government officials based there. A statistical sample of 321 individuals were used for the research and data were analyzed both qualitatively and quantitatively (using SPSS and GIS). We will see that Ilam province has an oblong shape with a tail-shaped part on the northeast; in the other word the province is ailed by the double problem of an oblong shape and an appendage. this unique form has been challenged the structural and functional unity، a development naturally expected from a province with Ilam’s capacities، Formation of a mass identity among the people، feeling of belonging and so Popular participation in development of the province.
    Keywords: Geometric shape, Development, Political Organization of Space, Oblong Shape, Ilam Province
  • Pages 93-103
    Deserts have a significant role in tourism and attract foreign tourists. Deserts could meet much of the spiritual and recreational needs of tourists. Desert and wilderness area as a large part of Iran potentially is an important feature in the terms of desert ecotourism development. In this regard، MatinAbad of Badrud prosperous tourist resort (in Isfahan province) as the first natural desert camp in Iran based on sustainable tourism and the principles of sustainable ecotourism is formed. In this study that has been done at a descriptive - analytical research method and uses the library procedure and the field technique، In addition to identifying and introducing this ecotourism center، not only pattern the participation model of local communities but also questioning from residing villagers in the village of Matin-Abad as the host community، people''s attitudes towards tourism development and its various impacts on village development has been assessed and evaluated. The Statistical Society consisted of 550 persons who are residents of the village، and among them 50 people have been selected as the sample size. Research results indicate that most residents have a positive attitude towards the development of desert tourism; Besides، Development of desert tourism can be ground for rural development in this area.
    Keywords: Rural, Desert Ecotourism, Rural Development, Tourism Residence, Badrood